Een kwalitatief zakmes kopen

Een zakmes is een handig hulpmiddel in verschillende situaties. Mensen die regelmatig de natuur ingaan, hebben dikwijls een zakmes op zak, maar ook klussers en hobbyisten menen vaak niet zonder te kunnen. Een goed zakmes kan best prijzig zijn, maar heeft vaak een langere levensduur en soms ook handige extra’s. Bovendien komt het vaak voor dat een mooi zakmes als erfstuk doorgegeven wordt van vader op zoon.

Wat is een zakmes?

De naam zegt het al. Een zakmes is een mes in handig meeneem formaat. Een klein formaat die je zo in je zak kunt steken. Bovendien kan het lemmet ingeklapt worden, zodat het niet voor gevaarlijke situaties kan zorgen als deze in uw zak zit. Een zakmes kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. U kunt hem bijvoorbeeld gebruiken als briefopener, als schilmesje, om een voorwerp mee los te snijden of om een materiaal mee te bewerken. Er zijn ook luxe uitvoeringen van zakmessen, met meerdere onderdelen. Het zakmes heeft dan extra functies zoals bijvoorbeeld een blikopener, een schroevendraaier, een kurkentrekker en een inbussleutel. Er zijn tegenwoordig zelfs zakmessen met een ingebouwde USB-stick.

Wat kost een zakmes?

Er zijn verschillende soorten zakmessen in diverse prijscategorieën. Wat een zakmes kost hangt met name af van hoeveel functies het heeft. Een zakmes kunt u kopen al vanaf ongeveer 18 euro, maar er ook zakmessen die enkele honderden euro’s kosten. Er zijn zelfs zakmessen die ruim duizend euro kosten.  Welk zakmes voor u geschikt is hangt helemaal af van waar u het zakmes voor wilt gaan gebruik en hoe intensief u deze gaat gebruiken.

Previous

Next